MICE:


Datum: 31 oktober 2019


Groningen streeft naar toppositie Nederlandse congresmarkt

Nieuwe aanpak voor congressen en evenementen in Groningen

Groningen heeft potentie in de congresmarkt en toont ambitie om binnen 5 jaar een toppositie in de Nederlandse congresmarkt te behalen. Daarom hebben verschillende partijen de koppen bij elkaar gestoken en de Groningen Congres Alliantie opgericht. Op 31 oktober jl. vond de officiële kick off van Groningen Congres Alliantie plaats in het Grand Theatre in Groningen. Met een nieuwe aanpak wil de alliantie jaarlijks gemiddeld 4,1 miljoen euro extra binnenhalen. Daarnaast past het goed bij het imago van Groningen als kennisregio en pionier en versterkt daardoor het zakelijke imago.

Nieuwe gezamenlijke aanpak
Groningen is een van de belangrijkste congressteden en regio's van Nederland en de stad Groningen heeft als universiteitsstad een goede positie op de internationale markt. Binnen de wetenschappelijke congresmarkt staat Groningen op een 7e positie in Nederland (bron: NBTC). De afgelopen jaren is Groningen als congresregio flink versterkt met beter toegeruste congresaccommodaties en is de hotelcapaciteit fors uitgebreid. Daarnaast bouwt Groningen voortdurend aan haar economisch profiel door middel van campagnes richting een groter publiek.

Groningen Congres Alliantie
Het Groningen Congres Bureau, Marketing Groningen, Stichting Hoteloverleg Groningen, MartiniPlaza en Groningen Airport Eelde richten met steun van de gemeente Groningen en de provincie Groningen de Groningen Congres Alliantie op. De bedoeling van deze alliantie is om pro actief en gericht congressen en overige evenementen naar Groningen te halen. De alliantie heeft een sales manager aangetrokken die vanaf jl. juni actief is. De verwachting is dat de aanpak binnen drie tot vijf jaar zichtbaar wordt. De Groningen Congres Alliantie is een platform voor alle partijen die actief zijn op de Congresmarkt in Groningen. Zij werft voor alle congreslocaties, faciliterende bedrijven, horeca etc.

CONTACTGEGEVENS

BMG Business B.V.

Bezoekadres

Kerkenbos 10-15E

6546 BB Nijmegen

Postadres

Gelijk aan bezoekadres

Telefoon

+31 (0)24 760 06 60

E-Mail

info@brinkmanmediagroup.nl

MEETINGS

MEETINGS

MeetingsGuide

Meetings Locatie Top-500

International Conferences

Meetings Business Event

Meetings® Awards

Expotec

ExpotecGuide

EVENTS & SHOWBIZZ

MEETINGS

Events & Showbizz

Events Awards

EventsGuide

TRAVEL

TRAVEL - Business & Incentives

TravelGuide

MEETINGS AWARDS

Congres

Congrestheater

Evenementen

Teamactiviteiten

Supplier

Training

Vergader

Events Awards

Eventsbedrijven

Eventssuppliers

RANKING

Meetingssterren

BMG-Logo

©2020, Brinkman Media Group


Lid / Partner van:

icca
MPI
site
Scroll naar top